OTROCI + STARŠI = SUPER ZABAVA

Program je namenjen otrokom od 2. do 3. leta starosti.

Vključevanje staršev v skupno športno vadbo predšolskih otrok je pomembno z različnih vidikov. Otrok se ob starših počuti varnega, z veseljem sodeluje, mu zaupa in uspešno izvaja tudi naloge, ki jih brez pomoči staršev ne bi zmogel.

CILJI PROGRAMA:​

  • Spoznavanje osnov gibanja
  • Spoznavanje interakcije v skupini
  • Razvijanje temeljnih področij otrokovega razvoja (gibalno, čustveno, spoznavno,socialno in moralno)
  • Razvijanje različnih gibalnih sposobnosti otroka

PROGRAM OTROCI+STARŠI= SUPER ZABAVA VKLJUČUJE:

  • Naravne oblike gibanja (plazenje, lazenje, tek, poskoki, plezanje..)
  • Različne elementarne igre
  • Osnove atletske in gimnastične abecede
  • Osnove iger z žogo
  • Plesne urice

POTEK PROGRAMA:

Program bo potekal 1x na teden . Vadba poteka skupaj s starši pod vodstvom poSKOKčevih vaditeljev in učiteljev, ki bodo na zabaven način otroke pripravili do prvih športnih korakov.

Oblike dela, metode učenja in pripomočki so prilagojeni starosti otrok. Posamezna vadbena ura traja se začne z ogrevanjem in pripravo na glavni del ure, nadaljuje z glavnim delom, v katerem razvijamo gibalne sposobnosti, spoznavamo nova in utrjujemo že naučena gibanja ter konča z zaključnim delom, ki je namenjen predvsem psihofizični umiritvi otrok.

PRIČETEK PROGRAMA:

V tednu od 4.10.2021 naprej.

POGOSTA VPRAŠANJA
Kaj sploh je program otroci+starši=super zabava?

Pri izpeljavi športnih programov zlasti za mlajše otroke je sodelovanje staršev nedvomno zelo pomembno. Starši spodbujajo in spremljajo gibalni razvoj svojega otroka, poleg tega se skupaj z njim sprostijo in zabavajo. Ravno to je glavno vodilo pri našem programu otroci+starši=super zabava, kjer bodo starši skupaj z otrokom razvijali temeljna gibalna področja njegovega malčka in se ob tem tudi sami zabavali. Program spozna otroka z vsemi naravnimi oblikami gibanja, osnovami atletske in gibalne abecede ter mu pomaga pri ustvarjanju prvih socialnih stikov z drugimi otroci.

Komu je program namenjen?

Program je  namenjen otrokom med 2. in 3. letom starosti, torej tistim malčkom, ki že samostojno hodijo in skačejo, vendar so še premajhni, da bi ure obiskovali samostojno. Vadba je namenjena skupnemu obiskovanju otroka in starša.

Kako poteka posamezna vadbena ura otroci+starši=super zabava?

Posamezna vadbena ura traja 60 minut in se začne z ogrevanjem in pripravo na glavni del ure, nadaljuje z glavnim delom, v katerem razvijamo gibalne sposobnosti, spoznavamo nova in utrjujemo že naučena gibanja ter konča z zaključnim delom, ki je namenjen psihofizični umiritvi otrok.

Kaj potrebujevmo z otrokom za obiskovanje programa ?

Starši potrebujejo za obiskovanje programa samo čiste telovadne copate, lahko pa so tudi v nogavicah. Zaželjeno je seveda, da so starši oblečeni čim bolj športno za lažje izvajanje različnih vaj. Otroci pa naj imajo s seboj športno opremo (trenirka oz. kratke hlače, majica, čisti copati lahko telovadni lahko pa so tudi »hišni copati« z gumo na spodnji strani podplata) ter napitek. Dobronamerno odsvetujemo sladke sadne sokove in gazirane pijače. Priporočamo vodo ali nesladkane napitke.

[ess