Otroci + starši = super zabava

Ker se vsi skupaj dobro zavedamo, da je gibanje eno najpomembnejših področij v otrokovem razvoju,  ter da nam na drugi strani vsakdanji sedeči način življenja ne ponuja dovolj možnosti za zdrav razvoj, želimo tudi za naše najmlaše ponuditi zabavno in učinkovito vadbo, alternativen način preživljanja prostega časa. Želimo namreč si, da bi otroci živeli v okolju, ki je naklonjeno gibanju, in bi na ta način sprejeli gibanje kot del vsakdana tudi v kasnejših obdobjih svojega življenja.

Zato smo pripravili program Otroci+starši=super zabava!, ki je namenjen otrokom med 2. in 3. letom starosti, torej tistim malčkom, ki že samostojno hodijo in skačejo, vendar so še premajhni, da bi ure obiskovali samostojno. Vadba je namenjena skupnemu obiskovanju otroka in starša.

Program je zasnovan tako, da razvija vsa temeljna področja otrokovega razvoja, poleg gibalnega tudi spoznavno, čustveno, socialno in moralno. Prav urejen zgodnji gibalni razvoj je namreč osnova za vse ostale nivoje razvoja. Oblike dela, metode učenja in pripomočki so prilagojeni starosti otrok. Posamezna vadbena ura traja 60 minut in se začne z ogrevanjem in pripravo na glavni del ure, nadaljuje z glavnim delom, v katerem razvijamo gibalne sposobnosti, spoznavamo nova in utrjujemo že naučena gibanja ter konča z zaključnim delom, ki je namenjen psihofizični umiritvi otrok. Skozi različne elementarne igre, poligone, vadbo po postajah se bomo spoznali z vsemi naravnimi oblikami gibanja (plazenje, lazenje, tek, poskoki, plezanje…), osnovami atletske in gimnastične abecede, osnovami iger z žogo ter plesom.

Vadba bo potekala skupaj s starši pod vodstvom poSKOKčevih vaditeljev in učiteljev, ki bodo na zabaven način otroke pripravili do prvih športnih korakov – ti pa jih bodo postopoma popeljali na samostojno pot.

Z našim znanjem, veseljem do dela z otroki in strokovnim pristopom bomo postali pomemben delček v razvoju zdravega in zadovoljnega otroka.

Pričetek: Torek, 14.11.2017, ob 17.00

Prijave in informacije: info@poskokec.ci, 041 262 753

Starostno obdobje: predšolski otroci (2-3 leta), letnik rojstva 2015

Vadba: 1x tedensko