Gibalna abeceda

Zgodnje otroštvo odločilno vpliva na to, kakšen bo človek, ko odraste. 

Del te podobe je mogoče oblikovati le z ustreznimi gibalnimi dejavnostmi.

Dobro je znano:
– Predšolsko obdobje je obdobje temeljnega gibalnega razvoja.
– Ključno je, da je pri otrocih telesna vadba zabavna, a jim hkrati predstavlja izziv, zaradi katerega se potrudijo in dosežejo zastavljene cilje.
– V predšolskem obdobju imajo pomembno vlogo gibalne aktivnosti, ki so sistematično načrtovane, upoštevajo celostni razvoj predšolskega otroka, so privlačne in domiselne ter omogočajo otrokom, da gradijo pozitivne gibalne izkušnje.
– več kot 1/2 otrok ima nadpovprečen Indeks telesna mase (ITM): povečuje se število otrok s prekomerno telesno težo in z bistvenim poslabšanjem telesne moči in funkcionalnih sposobnosti.
– Gibalno aktiven življenski slog v otroštvu ima neposredno pozitiven učinek na zdravje v poznejših letih.

Pri poSKOKcu se vsega naštetega dobro zavedamo, zato smo tudi letos za otroke med 3. in 6. letom starostu pripravili programe Gibalne abecede, v katere je vloženo veliko energije, strokovne podkovanosti in veselja. Temeljijo na kakovostni vadbi, zabavi in inovativnih učnih pristopih. Programe izvajajo profesionalno podkovani, nasmejani in delu predani vaditeji.

Naš cilj je, da otroci osvojijo široko paleto gibalnih izkušenj, se spoznajo z različnimi športnimi panogami in se razvijejo v zadovoljne, samozavestne in zdrave posameznike. Od lažjega, enostavnega, znanega k težjemu, zapletenemu, neznanemu – skupaj, postopoma in predano!

Kdaj bo potekal program?
Program bo potekal celo šolsko leto 2017/2018, 1x na teden.

Pričetek: v tednu od 18.9.2017 naprej

Informacije/prijave: info@poskokec.si, 041 262 753

Starostno obdobje: predšolski otroci (3-4 leta, 4-5 let, 5-6 let)

 

 

POGOSTA VPRAŠANJA PRED VPISOM V PROGRAM GIBALNE ABECEDE

Prenesite .pdf dokument s pogostimi vprašanji
ODPRI PDF